27. dubna 2014
Francouzská kuchyně je proslulá kvalitními ingrediencemi. Vyzkoušejte tradiční quiche a budete překvapena jeho snadnou přípravou a lahodnou chutí.
1 / 7

Quiche s lososem a čekankou
Suroviny:
1 puk čekanky, 100 g cherry rajčátek, 200 g lososa, 100 g krevet, 2 vejce, 150 ml smetany (12 %), sůl, mletý bílý pepř, 1 lžíce nasekané petrželky, 250 g listového těsta, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 vejce na potření

Postup:
1. Čekanku rozebereme na jednotlivé listy. Stejně jako rajčátka je opláchneme a necháme okapat. Lososa a krevety očistíme. Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl, pepř i nasekanou petrželku a dobře vše rozkvedláme.

2. Z těsta vyválíme tenký kulatý plát a vyložíme jím crisp talíř tak, aby ho okraj těsta převyšoval asi o 1 centimetr. Těsto na dně propícháme vidličkou.

3. Na připravený korpus rozprostřeme listy čekanky, rajčátka, kousky lososa a krevety. Zalijeme je smetanovou zálivkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje těsta, které převyšují talíř, stočíme dovnitř do talíře a potřeme je rozšlehaným vejcem. Koláč vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme program crisp. Quiche pečeme asi 20 minut dozlatova.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2511 kJ/600 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7