25. dubna 2014
Jahody patří k velmi oblíbenému druhu ovoce a hlavně je milují děti. Máme pro vás recepty, které zachutnají nejen dětem ale i vám!
1 / 7

Jahodová polévka s kokosem
Suroviny:
400 g zralých jahod, 250 ml kokosového mléka, 1 vanilkový cukr, 250 g smetany ke šlehání, moučkový cukr na doslazení, kokosové chipsy a jahody na dozdobení

Postup:
1. Jahody očistíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme je. Pyré propasírujeme.

2. Pyré promícháme s kokosovým mlékem a vanilkovým cukrem.

3. Smetanu vyšleháme dotuha. Většinu ji vmícháme do jahodového základu. Polévku dle potřeby dosladíme.

4. Polévku rozlijeme do mističek. Každou porci dozdobíme rozkrojenou jahodou, trochou zbylé šlehačky a kokosovými chipsy.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1080 kJ/258 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7