22. dubna 2014
Máte po Velikonocích velké množství vařených vajíček a pomazánku nemůžete ani vidět? Máme pro vás několik receptů, kde je uplatníte a budou vám chutnat.
1 / 7

Salát s chřestem a vejcem
Suroviny:
1 hlávkový salát, 1/2 svazku rukoly, 1 svazek ředkviček, 4 vejce, 200 g bílého chřestu, sůl, 1 chlebová kůrka, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 kozího tvarohu (120 g), 2 stonky kopru, mletý černý pepř

Postup:
1. Salát rozebereme na listy, opláchneme je společně s rukolou a necháme okapat. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme na hniličku (asi 5 minut). Pak je zchladíme a oloupeme.

2. Chřest oloupeme. Vložíme ho do vroucí vody se lžičkou soli, kůrkou chleba a lžící citronové šťávy. Vaříme ho asi 3 minuty, pak scedíme a necháme okapat.

3. Tvaroh rozmícháme se dvěma lžícemi vlažné vody nebo mléka a dochutíme usekaným koprem, solí a pepřem. V míse smícháme salát, rukolu, ředkvičky a chřest. Salát rozdělíme do misek. Do každé přidáme vejce a tvarohovou zálivku.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 736 kJ/176 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7