Boží milosti
Suroviny: 250 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 2 lžíce citronové šťávy, špetka soli, olej na smažení, moučkový cukr na obalení
Postup:
1. Mouku prosijeme, přidáme vejce, rum, citronovou šťávu, sůl a zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme při pokojové teplotě 30 minut odpočinout.
2. Těsto rozválíme na velmi tenký plát a nakrájíme rádýlkem na čtverce 6x6 cm a uprostřed 3x nakrojíme.
3. Smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Vyndáme z oleje a položíme na ubrousek, kde je necháme okapat. Nakonec je obalíme v moučkovém cukru.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 164 kJ/39 kcal
Počet porcí/kusů 40