14. dubna 2014
Léčivé účinky řepy jsou známe staletí, proč je tedy nevyzkoušet na vlastní kůži?
1 / 7

Bramboráky z červené řepy
Suroviny:
500 g brambor, 500 g červené řepy, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 100 ml mléka, pohanková mouka dle potřeby, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, majoránka, 
rostlinný olej

Postup:
1. Brambory a červenou řepu oloupeme a nastrouháme do mísy. Přimícháme prolisovaný oloupaný česnek a vejce.

2. Poté přilijeme mléko a podle potřeby těsto zahustíme pohankovou moukou. Ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a majoránkou. Vše dobře promícháme a necháme asi 15 minut odpočinout.

3. Na pánvi rozpálíme olej a postupně osmažíme bramboráky z obou stran dozlatova. Pak je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme např. s feferonkami.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1331 kJ/318 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7