12. dubna 2014
Blíží se Velikonoce a my pro vás máme tipy na lahodné rolády, které určitě udělají radost nejen koledníkům.
1 / 5

Borůvková roláda
Náročnost: jednoduchá
Doba přípravy: asi 20 minut
Na těsto: 4 žloutky, 80 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu, 4 bílky
Na krém: 500 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Crème Olé pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 200 g borůvek
Ještě potřebujeme: plech na pečení 30 x 40 cm, uzavíratelnou mísu o objemu 3 l, papír na pečení

Příprava:
1. Na těsto vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky, cukr a vanilínový cukr do pěny. Zlehka vmícháme puding, citrónovou kůru a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:             200°C           
Horkovzdušná trouba:      180°C             
Plynová trouba:               stupeň 3-4         

Doba pečení: asi 8 minut

2. Na krém vlijeme do uzavíratelné mísy o objemu 3 l smetanu ke šlehání, puding bez vaření a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin) tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do krému.

3. Z vychladlého plátu opatrně stáhneme papír na pečení.

4. Krém rozetřeme na plát, obložíme umytými borůvkami, stočíme do rolády a dáme asi na 1 hodinu do chladničky.

5. Roládu můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

1 / 5