Rajčatová polévka s kukuřicí
Suroviny: 1 konzerva sterilované kukuřice (400 g), 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 400 g drcených rajčat v plechovce, 300 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý černý pepř, chilli koření, 200 g cherry rajčátek, 1 lžíce krupicového cukru, čerstvá bazalka
?Postup:
1. Do hrnce dáme tři čtvrtiny sterilované kukuřice, zalijeme vodou a uvaříme. Pak kukuřici rozmixujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme drcená rajčata, vývar, rozmixovanou kukuřici, promícháme a prohřejeme.
2. Nakonec přidáme zbylá kukuřičná zrna bez nálevu a dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.
3. Na rozpálenou pánev nasypeme cukr a položíme překrojená rajčátka. Opékáme tak dlouho, až cukr zkaramelizuje. Pak odstavíme.
4. Hotovou polévku nalijeme do misek, přidáme zkaramelizovaná rajčátka a dozdobíme čerstvou bazalkou. Můžeme dozdobit zakysanou smetanou.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1247 kJ/298 kcal
Počet porcí/kusů 4