8. dubna 2014
Rajčata jsou u nás velmi oblíbená a polévkám dodávají nádech exotiky.
1 / 7

Rajčatová polévka s kukuřicí
Suroviny:
1 konzerva sterilované kukuřice (400 g), 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 400 g drcených rajčat v plechovce, 300 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý černý pepř, chilli koření, 200 g cherry rajčátek, 1 lžíce krupicového cukru, čerstvá bazalka

Postup:
1. Do hrnce dáme tři čtvrtiny sterilované kukuřice, zalijeme vodou a uvaříme. Pak kukuřici rozmixujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme drcená rajčata, vývar, rozmixovanou kukuřici, promícháme a prohřejeme.

2. Nakonec přidáme zbylá kukuřičná zrna bez nálevu a dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.

3. Na rozpálenou pánev nasypeme cukr a položíme překrojená rajčátka. Opékáme tak dlouho, až cukr zkaramelizuje. Pak odstavíme.

4. Hotovou polévku nalijeme do misek, přidáme zkaramelizovaná rajčátka a dozdobíme čerstvou bazalkou. Můžeme dozdobit zakysanou smetanou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1247 kJ/298 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7