6. dubna 2014
Báječný chřest je jedním z nejsilnějších afrodiziak a jeho pravidelná konzumace zvyšuje potenci u mužů. Nebojte se tedy v kuchyni tuto zázračnou plodinu používat.
1 / 8

Fenykl s chřestem
Suroviny:
2 menší fenykly, 1 lilek, 2 červené papriky, 200 g chřestu, 250 g hrášku (mražený), 4 stroužky česneku, 250 g drcených rajčat, 1 lžička oregana, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Fenykly opláchneme, vodu vytřepeme a překrojíme je na polovinu. Lilek nakrájíme na plátky, papriku na osminky. Chřest očistíme a odkrojíme spodní dřevnatou část.

2. Všechnu zeleninu opečeme na grilu nebo grilovací pánvi a naskládáme do zapékací formy. Přidáme hrášek a neoloupané stroužky česneku.

3. Drcená rajčata smícháme se sušeným oreganem a nalijeme do zapékací mísy k zelenině. Vše osolíme a opepříme.

4. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15-20 minut. Hotovou zeleninu můžeme podávat teplou i studenou. Vhodnou přílohou je pečivo.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1222 kJ/292 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8