1. dubna 2014
Připomeňte si vůni a chuť dovolené.
1 / 8

Slávky s fenyklem
Suroviny:
4 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 fenykly, 200 ml rybího vývaru (nebo zeleninového), 100 ml vermutu, 2 bio pomeranče, sůl, mletý černý pepř, 400 g očištěných slávek

Postup:
1. Šalotky očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Ve velké wokové pánvi rozehřejeme olej s máslem a šalotku osmahneme. Fenykl očistíme, nakrájíme, přidáme k šalotce a krátce orestujeme.

2. Zalijeme vývarem, vermutem, přidáme pomerančovou kůru z jednoho pomeranče a vymačkanou šťávu z obou pomerančů. Podle chuti osolíme a opepříme. Krátce povaříme.

3. Vložíme očištěné slávky. Přikryjeme poklicí a vaříme asi 5-10 minut. Mušle, které se během vaření neotevřely, vyhodíme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme a ihned podáváme, nejlépe s bílým pečivem.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 954 kJ/228 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8