29. března 2014
Mexická kuchyně je proslulá svou barevností a pikantností.
1 / 7

Kuřecí stehna s pikantní omáčkou
Suroviny
: 4 kuřecí stehna, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, drůbeží vývar na podlévání, 2 chilli papričky, 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 
150 g sterilované kukuřice, 250 ml omáčky salsa mexicana (hotový produkt), hrst lístečků koriandru

Postup:
1. Kuřecí stehýnka očistíme, nasolíme a opepříme. Pak je v pánvi na oleji ze všech stran opečeme. Podlijeme je trochou vývaru a zvolna necháme dusit.

2. Chilli papričky a papriky očistíme. Chilli papričky nasekáme, papriky nakrájíme na drobné kostičky. Kukuřici vyklopíme z konzervy a necháme odkapat nálev.

3. Asi po 20 minutách dušení přidáme do pánve všechnu zeleninu a omáčku. Stehýnka dodusíme doměkka.

4. Koriandr nasekáme najemno a vmícháme ho do zeleninové omáčky. Omáčku dle potřeby dochutíme a pánev odstavíme. Podáváme s pečivem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1650 kJ/394 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7