27. března 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Rýže je hojně používaná na českých stolech, proč tedy nevyzkoušet nějakou novinku? Máme pro vás recepty, ve kterých rýže hraje hlavní roli, ale nezapomněli jsme ani na maso.
1 / 7

Rýžový salát s krabími tyčinkami
Suroviny:
300 g divoké rýže, 200 g krabích tyčinek, 1 chilli paprička, 2 lžíce oleje, 200 g zeleniny Wok Thajská směs, 2 lžíce sladké sójové omáčky, sůl, mletý černý pepř, 1 svazeček bazalky

Postup:
1. Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Krabí tyčinky nakrájíme na malé kousky. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme nadrobno.

2. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme thajskou zeleninu i chilli papričku a za občasného promíchání podusíme. Pak přidáme uvařenou rýži a nakrájené krabí tyčinky.

3. Rýžový salát ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dobře ho promícháme, dáme do mísy a ozdobíme lístky bazalky. Můžeme podávat s toasty.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1646 kJ/393 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7