27. března 2014
Rýže je hojně používaná na českých stolech, proč tedy nevyzkoušet nějakou novinku? Máme pro vás recepty, ve kterých rýže hraje hlavní roli, ale nezapomněli jsme ani na maso.
1 / 7

Rýžový salát s krabími tyčinkami
Suroviny:
300 g divoké rýže, 200 g krabích tyčinek, 1 chilli paprička, 2 lžíce oleje, 200 g zeleniny Wok Thajská směs, 2 lžíce sladké sójové omáčky, sůl, mletý černý pepř, 1 svazeček bazalky

Postup:
1. Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Krabí tyčinky nakrájíme na malé kousky. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme nadrobno.

2. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme thajskou zeleninu i chilli papričku a za občasného promíchání podusíme. Pak přidáme uvařenou rýži a nakrájené krabí tyčinky.

3. Rýžový salát ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dobře ho promícháme, dáme do mísy a ozdobíme lístky bazalky. Můžeme podávat s toasty.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1646 kJ/393 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7