25. března 2014
Kuskus je těstovina vyráběná z tvrdé pšenice a pro naše tělo je rozhodně nejvhodnější jeho celozrnná varianta.
1 / 8

Kuskus s chřestem
Suroviny:
300 g kuskusu, asi 500 ml zeleninového vývaru, 300 g chřestu, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička, olivový olej, 100 g hrášku, asi 2 lžíce nasekaného koriandru, asi 2 lžíce nasekané máty, dle chuti chilli koření a citronová šťáva, sůl, mletý černý pepř, 50 g mandlových plátků

Postup:
1. Kuskus nasypeme do mísy. Zalijeme ho vroucím vývarem tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad něj. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Pak ho odklopíme a načechráme vidličkou.

2. Chřest očistíme škrabkou a nakrájíme ho na kousky. Oloupaný česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno a osmahneme na troše oleje v pánvi.

3. Do pánve přidáme nakrájený chřest i hrášek. Vše orestujeme a společně s nasekanými bylinkami vmícháme do kuskusu.

4. Kuskus dochutíme citronovou šťávou, chilli kořením a solí a pepřem. Na talíři ho posypeme nasucho opraženými mandlovými plátky.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1661 kJ/397 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8