23. března 2014
Brambory jsou na našem stole velmi běžné. Jsou vhodné i pro hubnutí (myslíme vařené ve slupce). Obsahují vitaminy a jsou velmi chutné. Tak proč nevyzkoušet nové úpravy této známé plodiny?
1 / 8

Bramborové špízy s česnekovým dipem
Suroviny:
12 malých brambor, sůl, 4 nožičky debrecínských párků, 1 zelená paprika, 8 větších cherry rajčátek, olej na plech a na pokapání špízů

Dip: 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžíce pokrájené pažitky

Postup:
1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Scedíme je a necháme okapat.

2. Párky nakrájíme na špalíky a na koncích je ozdobně nařízneme. Papriku i rajčátka opláchneme. Z papriky odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na čtverečky; rajčátka přepůlíme.

3. Brambory rozkrojíme na poloviny a střídavě s připravenou zeleninou a párečky je napícháme na navlhčené špejle nebo kovové jehly. Dáme je na vymaštěný plech. Špízy pokapeme olejem, lehce je osolíme a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 25 minut.

4. Dip: zakysanou smetanu ochutíme solí, utřeným česnekem, citronovou šťávou a pažitkou. Podáváme ho k upečeným špízům.

Doba přípravy 65 minut.
1 porce obsahuje 1571 kJ/375 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8