21. března 2014
Ovoce a zelenina jsou nejdůležitější prvky zdravé stravy, máme pro vás tipy na lahodné saláty, které připravíte snadno a rychle.
1 / 8

Salát s pečenou zeleninou, pršutem a mozzarellou
Suroviny
: 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 2 cukety, 3 stroužky česneku, 2 snítky rozmarýnu, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g rukoly, 125 g mozzarelly, balsamikový ocet, sůl, mletý černý pepř, 100 g plátků pršutu

Postup:
1.Papriky s cuketami očistíme. Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na tenká půlkolečka. Česnek oloupeme a společně s rozmarýnem nasekáme nadrobno.

2. V pánvi rozehřejeme olej a česnek s rozmarýnem, paprikami a cuketami orestujeme. Zeleninu dochutíme solí a pepřem. Odstavíme ji a necháme vyhladnout.

3. Orestovanou zeleninu přesypeme do mísy a přidáme k ní rukolu a na malé kousky nakrájenou mozzarellu. Salát dochutíme olejem, balsamikovým octem, solí a pepřem.

4. Salát rozdělíme na talíře a doplníme plátky pršutu.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1151 kJ/275 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8