18. března 2014
Polévka je grunt, to říkaly už naše babičky. My pro vás máme recepty na krémové polévky, které určitě zachutnají nejen vám.
1 / 7

Mrkvová polévka s jablkem a krevetami
Suroviny:
1 cibule, 500 g mrkve, 1 velké jablko, asi 4 lžíce olivového oleje, 600 ml zeleninového vývaru, 200 ml jablečného moštu, sůl, mletý černý pepř, worcesterská omáčka, 200 g krevet, 1-2 lžíce másla, hrst sekaného kopru, 100 ml smetany ke šlehání

Postup:
1. Cibuli s mrkví a jablkem oloupeme, jablko zbavíme jádřince. Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a jablko nakrájíme na malé kousky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev a orestujeme ji. Pak vmícháme jablko. Vše zalijeme vývarem a moštem a přivedeme k varu. Základ na polévku necháme zvolna vařit asi 25 minut. Když mrkve zcela změkne, rozmixujeme ho a krém dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

3. Krevety očistíme a orestujeme na másle. Výpek z nich přilijeme do polévky. Přidáme kopr a krevetky.

4. Smetanu vyšleháme. Polévku rozdělíme do misek. Každou porci doplníme trochou smetany a podáváme.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 417 kJ/100 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7