16. března 2014
Telecí maso má velmi jemnou chuť. Je libové a lehce stravitelné, proto často bývá součástí diet.
1 / 8

Telecí roláda se špenátem
Suroviny:
250 g čerstvého špenátu, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 2 lžíce másla, 2 vejce, sůl, mletý černý pepř, 600 g telecí plece

Postup:
1. Špenát spaříme ve vroucí vodě, scedíme a nakrájíme. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět polovinu nakrájené cibule a česneku. Přidáme špenát, zalijeme ho rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a mícháme, až se vejce srazí.

2. Maso opláchneme, osušíme a opatrně prokrojíme na co největší plát. Naklepeme ho, osolíme a opepříme. Pak na něj rozprostřeme vychladlý špenát. Stočíme ho do rolády a převážeme potravinářským provázkem.

3. Roládu vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a přidáme k ní zbylou cibuli a česnek.

4. Roládu pečeme při 200 °C asi 15 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a roládu pečeme asi 60 minut doměkka. Během pečení ji podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Hotovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s podušenou zeleninou (např. hrášek a kukuřice) a knedlíky.

Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 1212 kJ/289 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8