14. března 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Všichni víme, že stehýnka jsou šťavnatější než prsíčka a můžeme je připravit na desítky způsobů. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty a opravdu si pochutnáte.
1 / 7

Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou
Suroviny:
4 kuřecí stehna, 1 lžička dijonské hořčice, 2 lžíce bazalkového pesta (ze sklenice), 1 lžíce nasekané petrželky, sůl, 8 plátků anglické slaniny, 8 snítek tymiánu, 2 lžíce másla

Postup:
1. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. V misce smícháme hořčici s pestem a nasekanou petrželkou. Stehna lehce osolíme a potřeme bylinkovou směsí.

2. Každé stehno obalíme dvěma plátky slaniny a protkneme je snítkami tymiánu.

3. Stehna vložíme do pekáčku, přidáme máslo nakrájené na malé kousky, lehce podlijeme vodou, dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova.

4. Rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem. Podáváme s bylinkovým kuskusem.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1560 kJ/373 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7