10. března 2014
Treska má delikátní chuť, není nutné ji hodně kořenit. Stačí kvalitní olivový olej, mořská sůl, čerstvé bylinky a dobře přijímá i marinády.
1 / 6

Rybí špíz marinovaný v koprovém oleji
Suroviny:
600 g filetu tresky, hrubá mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř, 1 cuketa, 4 snítky čerstvého kopru, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce olivového oleje extra panenského, 1 hlávka salátu little gem

Postup:
1. Rybí filet omyjeme a větší kosti odstraníme pinzetou. Pak rybu osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky, které osolíme a opepříme. Cuketu očistíme, opláchneme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Kopr nasekáme nadrobno a smícháme s citronovou šťávou a olivovým olejem.

2. Kousky ryby napícháme na špízy, přičemž je prokládáme plátky cukety. Špízy potřeme koprovým olejem (zbylý si odložíme stranou) a zabalíme do pečicího papíru.

3. Připravené balíčky s rybími špízy dáme na grilovací rošt mimo přímý žár a grilujeme 5 minut. Mezitím rozebereme salát na listy, opláchneme je a vytřepeme dosucha. Listy salátu rozdělíme na talíře, přidáme špízy a vše pokapeme zbylým koprovým olejem.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1310 kJ/313 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6