7. března 2014
Saláty z těstovin se dají připravit na tisíce způsobů, jsou snadné, rychlé a chutné. Nebojte se je zařadit do jídelníčku.
1 / 7

Těstovinový salát s ředkvičkami a rukolou
Suroviny: 300 g krátkých těstovin (penne, fusilli apod.), sůl, 1 červenou cibuli, 1 svazek ředkviček, 1 svazek rukoly, 200 g plátků šunky 

Na dresink: 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa, asi 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý černý pepř, cukr, 2 lžíce nasekané petrželky

Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je, necháme okapat a vsypeme je do mísy.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vše společně s rukolou a šunkou nakrájenou na nudličky přidáme do mísy s těstovinami a promícháme.

3. V mističce metličkou rozšleháme hořčici s octem. Po částech zašleháme olej. Dresink dochutíme solí, pepřem a cukrem. Můžeme do něj vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 2231 kJ/533 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7