28. února 2014
Nemáte čas vyvařovat si obědy? Vyzkoušejte polévky, které vás zasytí a jsou opravdu chutné. Luštěniny jsou neoblíbené kvůli nadýmání. K jejich vaření přidejte bylinky: saturejka, majoránka, bazalka, libeček, tymián či šalvěj.
1 / 7

Polévka z červené čočky
Suroviny: 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší mrkev, 1 velký šálek červené čočky, 1000-1200 ml vody nebo vývaru, sůl, 1 lžíce másla, 1 lžíce pálivé nebo sladké papriky podle chuti, citronová šťáva

Postup:
1. Na rozehřátém oleji zvolna opečeme najemno nakrájenou cibuli dorůžova. Přidáme mouku a umícháme světlou cibulovou jíšku.
2. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s opranou čočkou dáme do hrnce. Zalijeme vodou či vývarem a vaříme doměkka. Tekutinu přidáváme postupně, polévka má být krémová. Nakonec osolíme a rozmixujeme.
3. Máslo rozpustíme v malém kastrolu a zpěníme na něm papriku. Ale ne déle než 10 sekund, jinak paprika zhořkne. Polévku servírujeme s několika kapkami paprikové omáčky a citronovou šťávou podle chuti.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1318 kJ/315 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7