23. února 2014
O krůtím mase se tvrdí, že má 9 druhů a zároveň mnoho chutí. Nebojte se krůtu připravit na různé způsoby. Máme pro vás několik variant.
1 / 6

Krůtí gyros s tzatziki
Tzatziki: 1 a 1/2 salátové okurky, 300 g bílého jogurtu řeckého typu, 2 lžíce olivového oleje, čerstvě drcený černý pepř, 2 lžíce pokrájeného kopru, 2 menší stroužky česneku, sůl
Gyros: 500 g krůtích prsou, 4 lžíce oleje, 2 lžíce gyros koření, 2 cibule, petrželová nať

Postup:
1. Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a lžící odstraníme semínka. Dužinu nastrouháme nahrubo a lehce vymačkáme. Přendáme ji do mísy, přidáme jogurt, olivový olej, pepř, kopr, jemně pokrájený česnek a dle chuti osolíme.
2. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Posypeme ho gyros kořením, přidáme oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli a při střední teplotě restujeme asi 4 minuty.
3. Nakonec krůtí maso osolíme, rozdělíme na talíře, přidáme tzatziki a posypeme nasekanou petrželkou. Můžeme servírovat s pita chlebem.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 1483 kJ/354 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6