21. února 2014
Králičí maso je lehce stravitelné a má nízký obsah tuku. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty!
1 / 7

Králičí pečínka v marinádě
Suroviny: 4 králičí stehna, sůl, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 150 g slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 200 ml vývaru, 50 g másla, 1 svazek pažitky

Postup:
1. Králičí stehna omyjeme a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme  na kolečka a česnek na plátky. Očistíme mrkev a petržel a nakrájíme je na kolečka.
2. Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme trochu rozškvařit. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše orestujeme. Nakonec přidáme protlak a dobře promícháme. Na tento základ položíme králičí stehna a posypeme kořením.
3. Maso podlijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme a dáme péct na 50 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak sundáme pokličku a stehýnka dopečeme dozlatova. Měkké maso vyndáme z kastrolu a do výpeku se zeleninou přidáme studené máslo, kterým šťávu zahustíme. Podáváme s opečeným bramborem.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1972 kJ/471 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7