19. února 2014
Čarování se zeleninou v kuchyni se vám vyplatí, pokrmy jsou chutné, zdravé a také rychle připravené.
1 / 8

Ratatouille
Suroviny: 2 menší lilky, 2 menší cukety, 2 barevné papriky, 100 g keříčkových rajčat, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýnu a bazalky, olivový olej, sůl, 
mletý černý pepř, parmazán na posypání

Postup:
1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky, cukety a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Rajčatka rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Bylinky otrháme od stonků (část jich necháme na ozdobení) a pak je ostrým nožem nasekáme.
2. Ve velké pánvi rozpálíme čtyři lžíce olivového oleje. Nejprve orestujeme lilek, po dvou minutách přidáme cuketu, osmahneme a přidáme cibuli, papriky a česnek.
3. Nakonec přimícháme nasekané bylinky a rajčátka. Osolíme a opepříme a za stálého míchání restujeme asi pět minut.
4.Hotové ratatouille posypeme parmazánem, ozdobíme bylinkami a podáváme s vařenými bramborami.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 703 kJ/168 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8