18. února 2014
Špízy jsou skvělou změnou na váš stůl. Jejich příprava je snadná a můžete udělat stovky variací.
1 / 6

Hovězí jehla s medovou omáčkou
Suroviny: 4 plátky masa z nízkého roštěnce, 1 lžičku solamylu, 2 lžíce sherry, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky zázvoru, 1 pórek, 1 žlutou papriku, 2 cibule, 4 lžíce oleje

Postup:
1. Plátky masa zlehka po obou stranách naklepeme a každý rozkrojíme na polovinu.
2. Do mísy dáme solamyl, sherry, vinný ocet, sójovou omáčku a med. Marinádu dochutíme rozetřeným česnekem, skořicí a zázvorem a dobře promícháme. Maso naložíme do marinády a necháme odležet asi dvě hodiny.
3. Pórek omyjeme a nakrájíme na širší proužky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na poloviny.
4. Plátky masa vyndáme z marinády, rozložíme je a rozdělíme na ně nakrájenou papriku a pórek. Maso stočíme do závitků a po dvou napichujeme střídavě s cibulí na špízy.
5. Marinádu nalijeme na pánev a necháme prohřát. Špízy pomalu opékáme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přilijeme marinádu a vše povaříme. Podáváme s dušenou rýží.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1431 kJ/342 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6