11. února 2014
Další variace na páteční oslavu sv. Valentýna.
1 / 5

Krevetový koktejl
Suroviny: 1 hlavička salátu little gem, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce kečupu, na špičku nože chilli koření, dle chuti citronová šťáva a tabasco, sůl, mletý černý pepř, 100 g předvařených krevet, 1 lžíce másla, snítky pažitky a kousky citronu na dozdobení

Postup:
1. Salát rozebereme na listy. Opláchneme je, necháme okapat a nakrájíme je na nudličky.
2. Majonézu rozmícháme s kečupem. Dresink dochutíme chilli kořením, citronovou šťávou a tabascem, solí a pepřem.
3. Salát promícháme s částí dresinku. Krevety orestujeme na másle.
4. Do vysokých sklenic rozdělíme salát. Na něj naneseme krevety. Jednotlivé porce přelijeme zbylým dresinkem a dozdobíme citronem a pažitkou.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1265 kJ/302 kcal
Počet porcí/kusů 2

1 / 5