7. února 2014
Poslechněte známé rčení: „Láska prochází žaludkem!“
1 / 5

Carpaccio s řapíkatým celerem a parmazánovými chipsy
Suroviny:
350 g pravé svíčkové, 
100 g parmazánu vcelku, 200 g řapíkatého celeru i s lístky, 20 lískových oříšků, 80 g rukoly a lístků červené řepy, asi 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Svíčkovou očistíme, zabalíme pevně do potravinářské folie a dáme asi na 20 minut do mrazáku. Když je maso ztuhlé, nakrájíme ho na slabé plátky a rozdělíme na talíře.
2. Parmazán pomocí škrabky na brambory nastrouháme na slabé, široké plátky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě při 190 °C asi 6 minut, až se parmazán rozteče a začne zlátnout. Pak jej vyjmeme, necháme zchladnout a rozlámeme na kousky.
3. Z řapíkatého celeru otrháme lístky, řapík nakrájíme na plátky a vše dáme do misky. Přidáme nasekané oříšky, lístky rukoly i červené řepy. Pokapeme polovinou oleje, osolíme a opepříme.
4. Vše zlehka promícháme a rozdělíme na plátky masa. Ozdobíme parmazánovými chipsy a pokapeme zbylým olejem. Podáváme s opečenou bagetou.

Tip: Místo čerstvého masa můžeme použít 320 g pravé italské braseoly, což je sušená hovězí svíčková.

Doba přípravy 15 (bez doby čekání) minut.
1 porce obsahuje 1388 kJ/332 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5