1. února 2014
Rychlé a snadné recepty nejen na originální večeři.
1 / 8

Omeleta z ovesných vloček se špenátem
Suroviny: 150 g ovesných vloček, 300 ml mléka, 2 housky, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, olej na smažení, 3 hrsti mladého špenátu, 1 stroužek česneku, jarní cibulka nebo pažitka

Postup:
1. Ovesné vločky nasypeme do hrnce, přilijeme mléko a na mírném ohni přivedeme k varu. Když začne směs houstnout, přidáme na malé kostičky nakrájenou housku, ochutíme solí, pepřem, promícháme a odstavíme z ohně.
2. K povařeným vločkám přidáme mouku a vejce a dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a postupně opečeme omelety.
3. Mezitím očistíme špenát, opláchneme ho a necháme okapat. Pak ho orestujeme na troše oleje společně s najemno nasekaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem (případně vegetou).
4. Omelety podáváme se špenátem, a podle chuti je posypeme cibulkou nebo pažitkou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1379 kJ/329 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8