24. ledna 2014
Zvěřina se pomalu ale jistě vrací na jídelníček českých domácností. Nezůstávejte pozadu a vyzkoušejte některý z našich osvědčených receptů.
1 / 7

Daňčí steak
Suroviny: 800 g daňčí pečeně, sůl, mletý černý pepř, 3 lžíce oleje, 2 stonky tymiánu, 200 g fazolových lusků, 100 g anglické slaniny, 400 g vařených brambor, 100 g másla, 200 g hub (žampiony, lesní houby), 100 ml hovězího vývaru

Postup:
1.
Maso odblaníme a nakrájíme na čtyři steaky. Ty opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem, posypeme natrhanými lístky tymiánu a necháme chvilku odležet.
2. Fazolky očistíme. Vložíme je do vroucí vody a tři minuty blanšírujeme. Pak fazolky vyndáme děrovanou lžící a zchladíme ve studené vodě, nejlépe s ledem.
3. Slaninu nakrájíme a necháme zesklovatět na pánvi. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a společně restujeme, až budou brambory opečené ze všech stran. Dochutíme solí a pepřem.
4. Na rozpálenou pánev vložíme steaky a opékáme je z každé strany asi 2 minuty. Pak pánev vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme 7 minut. Mezitím v kastrůlku rozpustíme polovinu másla, vložíme fazolky a hlavičky hub a opékáme asi 5 minut. Směs osolíme.
5. Pánev s výpekem z masa vrátíme na oheň a zalijeme vývarem. Výpek odvaříme, sundáme z ohně a vmícháme zbylé máslo. Na talíře rozdělíme brambory, fazolky s houbami a steaky. které přelijeme šťávou s máslem.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 3320 kJ/793 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7