20. ledna 2014
Mořské ryby se v průměrné české rodině ocitají jen výjimečně. Změňte tento průměr a nebojte se ochutnat!
1 / 8

Pražma královská na zázvoru a chilli
Suroviny:
80 g čerstvého zázvoru, 1 chilli paprička, sůl, asi 4 lžíce olivového oleje, 4 pražmy (mražené), salátové listy na ozdobení 

Bramborový salát: 600 g malých brambor, 1 menší červená cibule, 2 lžíce celozrnné hořčice, mletý černý pepř, 2 lžice medu, 2 lžíce bílého balzamikového octa, lístky rukoly na ozdobení

Pracovní postup:
1.
Nejprve připravíme salát: brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je vychladnout a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které na 5 vteřin dáme do vroucí vody, scedíme a necháme okapat. V míse smícháme brambory s cibulí, ochutíme hořčicí, solí, pepřem, medem a octem.
2. Zázvor oloupeme. Chilli papričku zbavíme semínek a opláchneme. Zázvor a chilli nakrájíme na kostičky a promícháme s olejem.
3. Ryby očistíme a omyjeme. Pak je ostrým nožem několikrát příčně nařízneme, Položíme je na plech vyložený pečicím papírem, z obou stran osolíme a potřeme směsí zázvoru a chilli.
4. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 15 minut. Ryby na talíři ozdobíme lístky salátu. Podáváme s bramborovým salátem ozdobeným rukolou.

Doba přípravy 50 (bez doby čekání) minut.
1 porce obsahuje 2094 kJ/500 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8