16. ledna 2014
Vývar děláte stále dokola, proč nevyzkoušet trochu jiné varianty polévek?
1 / 7

Polévka miso shiro
Suroviny: 1 bílá ryba, 20 g řasy wakame, 2 polévkové lžíce pasty miso, 150 g tofu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 jarní cibulka

Pracovní postup:
1.
Rybu opláchneme a odřízneme z ní maso, které použijeme na jiný pokrm. Na polévku potřebujeme pouze kostru s hlavou. Vložíme ji do vody a uvaříme asi 1 litr slabého vývaru. Necháme ho mírně vychladnout a pak scedíme.
2. Řasy dáme do mističky a zalijeme vlažnou vodou. Necháme je asi 10 minut bobtnat. Do teplého vývaru dáme dvě polévkové lžíce pasty miso a důkladně ji rozmícháme. (Základem pasty miso jsou sójové boby, prodávají se různé chuťové i barevné varianty).
3. Tofu nakrájíme na malé kostky. Do polévky vložíme nejprve pokrájené řasy a tofu. Nakonec přidáme sójovou omáčku a krátce povaříme.
4. Cibulku očistíme, nakrájíme najemno a vložíme do hotové polévky.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 568 kJ/136 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7