12. ledna 2014
Krůtí maso a recepty z něj patří k těm nejoblíbenějším a nejzdravějším jídlům u nás. Maso je dietní a můžete z něj vykouzlit tisíce variací. Podívejte se i na naše tipy.
1 / 7

Krůtí závitky
Suroviny
: 600 g krůtích prsou, mletý černý pepř, sůl, 100 g sušených rajčat, 200 g nivy, 8 plátků slaniny, olej, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml zeleninového vývaru, 50 g mandlových lupínků

Postup:
1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je přes potravinářskou fólii, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa položíme část sušených rajčat, kousek nivy a zabalíme. Závitek zabalíme do slaniny a pokud nedrží pohromadě, svážeme nití nebo spíchneme párátkem.
2. Závitky opečeme ze všech stran na oleji, naskládáme do pekáče a mírně podlijeme vodou. Vložíme je do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme doměkka.
3. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu.
4. Šťávu provaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přecedíme na závitky. Mandle nasucho opražíme a nasypeme na hotové závitk, které podlijeme šťávou. Podáváme s kari rýží .

Doba přípravy 70 minut.
1 porce obsahuje 1987 kJ/475 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7