9. ledna 2014
Králika na smetaně přenechte babičce, vy vyzkoušejte odlehčené varianty. Zaručeně si pochutnáte.
1 / 7

Králík s olivami
Suroviny: 800 g králičího hřbetu, sůl, mletý černý pepř, asi 4 lžíce oleje, 1 červená cibule, 1 bílá cibule, asi 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu, 1/2 červené papriky, 100 g hráškových lusků, 100 g černých oliv, asi 1 lžička másla na zjemnění, tymián na ozdobení

Pracovní postup:
1.
Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Pak ho ze všech stran osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji.
2. Bílou i červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opečené maso dáme do pekáčku, obložíme cibulí a přisypeme polovinu tymiánu. Přilijeme výpek, podlijeme trochou vody a maso pečeme v předehřáté troubě při 175 °C nejprve 60 minut, přičemž je průběžně podle potřeby podléváme.
3. Mezitím papriku zbavíme semínek a očistíme hráškové lusky. Zeleninu omyjeme, nakrájíme na menší kousky a po 60 minutách pečení společně s olivami přidáme k masu.
4. Vše dopékáme ještě 15 minut a nakonec vmícháme máslo. Králičí hřbet ozdobíme tymiánem a podáváme s pečenými bramborami.

Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 1702 kJ/407 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7