6. ledna 2014
Ryby na vašem talíři nesmí chybět. Vybrali jsme pro vás recepty do 500 kcal. Dobrou chuť!
1 / 7

Cejn s rajčaty
Suroviny: 800 g filetů z cejna, špetku kmínu, špetku červeného pepře, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 400 g rajčat, 1 svazek mladé cibulky, 2 stroužky česneku, 200 ml bílého vína, 3 lžíce olivového oleje, 1 limetku, snítku bazalky

Pracovní postup:
1. Filety z cejna (případně jiné ryby) očistíme, omyjeme a osušíme. Kůži několikrát příčně nařízneme. Ryby posypeme kmínem, pepřem a solí a lehce obalíme v hladké mouce.
2. Rajčata opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do pekáčku, přidáme nadrobno nasekanou cibulku a najemno nakrájený česnek. Zalijeme bílým vínem a zlehka promícháme.
3. Na zeleninu položíme připravené filety, přelijeme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou.
4. Hotové filety se zeleninou dochutíme solí, limetkovou šťávou a bazalkou. Podáváme s těstovinami.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1935 kJ/462 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7