5. ledna 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Jak říkaly naše babičky: „Polévka je grunt!“ ale proč se neinspirovat i v jiných zemích?
1 / 7

Asijská zeleninová polévka
Ingredience: 4 kusy houby jidášovo ucho, rýžovou placku s čerstvým sezamovým semínkem (k dostání ve specielních obchodech, můžeme nahradit bramborovými lupínky a rýžovým papírem), rostlinný olej, 50 g zázvoru, 100 g mrkve, 3 stroužky česneku, 150 g bambusových výhonků, 1 svazek jarní cibulky, 1 kus citronové trávy, 1 svazek koriandru, 1 chilli papričku, 1 lžičku sezamového oleje, 1 lžičku rybí omáčky

Pracovní postup:
1. Houby namočíme na 15 minut do horké vody, pak scedíme a nakrájíme na proužky.

2. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a opečeme na něm rýžovou placku z obou stran. Hotovou osušíme na papírovém ubrousku.
3. Oloupaný zázvor, mrkev a česnek nakrájíme na drobné kostičky, bambusové výhonky překrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme na šikmá kolečka, citronovou trávu překrojíme na 5-6 kousků.
4. Do litru vody dáme citronovou trávu, nakrájenouý zázvor, mrkev, česnek a bambusové výhonky, přidáme rybí omáčku a podle chuti osolíme. Uvedeme do varu a zvolna 40 minut vaříme. Do hotové polévky přidáme natrhané koriandrové lístky, kolečka cibulky a na kolečka nakrájenou chilli papričku. Rýžovou palcku nalámeme na menší kousky a ozdobíme jimi polévku před podáváním.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 420 kJ/100 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7