4. ledna 2014
Vyměňte svátkové „obžerství“ za čerstvou zeleninu, kterou snadno připravíte do lahodných salátů.
1 / 7

Směs listových salátů s melounem a kuřecím masem
Suroviny:
250 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, 1/2 salátu biondo, 1 římský salát, několik listů ledového salátu, 200 g baby špenátu, 1 meloun kantalup, sůl, drcený černý pepř 
Zálivka: 2 lžíce medu, 1 šalotka, 50 ml olivového oleje, 50 ml citronové šťávy

 

Pracovní postup:
1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, osolíme je a opepříme. Na pánvi ozehřejeme olej a kuřecí prsa opečeme z obou stran.
2. Saláty opereme ve studené vodě a necháme okapat. Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a okrájíme slupku. Čistou melounovou dužinu nakrájíme na měsíčky. Kuřecí maso natrháme na kousky.
3. Med smícháme s najemno nakrájenou šalotkou, olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí. Saláty natrháme a smícháme s melounem a kousky kuřecího masa. Směs rozdělíme do misek a zalijeme dresinkem.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1177 kJ/281 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7