Lehký bramborový salát s avokádem
Ingredience: 800 g vařených brambor, 200 g celeru, 200 g mrkve, 150 g petržele, 100 g cibule, 100 g sterilované okurky, sůl, mletý bílý pepř, olivový olej, 1 avokádo, petželová nať
Pracovní postup:
1. Zeleninu omyjme, očistíme a uvaříme. Spolu s brambory ji nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku nakrájíme na kostky. Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme na plátky.
2. Vše dáme do připravené větší mísy, osolíme a opepříme po dle chuti. Přidáme lžíci olivového oleje a nakrájenou petrželovou nať. Lehce promícháme a dáme odležet do chladu. Podáváme ozdobené snítkou kopru nebo petržele.
Příprava asi 50 minut.
1 porce asi 1428 kJ/342 kcal.