19. prosince 2013
Vánoce již klepou na dveře a vy ještě nemáte cukroví? Nevadí, máme pro vás recepty na nepečené cukroví, které zvládnete za pár minut.
1 / 7

Čokoládové bonbony s likérem
Suroviny:
100 g hořké čokolády, 150 g másla, 75 g kakaa, 125 g cukru moučky, 4 žloutky, 150 g šlehačky, 3 lžíce kávového likéru (např. Kahlúa), 200 g bílé čokolády na potažení

Pracovní postup:
1. Hořkou čokoládu pokrájíme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Malou část si necháme na dozdobení. Do zbytku přidáme pokrájené máslo, necháme rozpustit a rozmícháme s čokoládou.
2. Do této směsi důkladně vmícháme směs moučkového cukru s kakaem. Tuto hmotu stále nahříváme na vodní lázni a mícháme dohladka (cukr se musí beze zbytku rozpustit). Potom přidáme žloutky (nejlépe pasterované). Nakonec do hmoty vmícháme ušlehanou šlehačku a likér.
3. Čokoládovým těstem naplníme vhodnou formu (nejlépe obdélníkový nebo čtvercový ráfek) vyložený alobalem. Hmotu stěrkou urovnáme a necháme v chladničce zatuhnout do druhého dne.
4. Ztuhlou čokoládovou hmotu vyndáme z formy a nakrájíme na malé obdélníčky. Ty vložíme krátce do mrazničky. Mezitím si rozpustíme bílou polevu. Vychladlé bonbony potahujeme v bílé čokoládě a povrch přestříkáme čárkami zbylé hořké čokolády. Před zatuhnutím můžeme bonbony posypat granulovanou kávou.

Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 595 kJ/142 kcal
Počet porcí/kusů 30

1 / 7