23. prosince 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Nemáte rádi klasiku? Vyzkoušejte úpravu kapra podle našich receptů.
1 / 8

Kapr namodro

Ingredience: 1 kapr asi 2 kg, lžíce soli, 150 ml octa, 1/4 celeru, 1 větší petržel, 2 mrkve, 1 cibule, 1 lžička celého pepře, 1/2 lžičky nového koření, špetka tymiánu, 1 bobkový list, svazek kudrnky

Pracovní postup:
1.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou a uvaříme.
2. Kapra vykucháme, očistíme, osušíme a nakrájíme na porce. Rybu můžeme ale vařit i v celku. Vložíme ji do pekáčku kůží nahoru a poléváme vroucím octem, až kůže zmodrá. Přikryjeme ji a necháme chvíli stát.
3. Pak k rybě přilijeme vodu s povařenou zeleninou a přidáme koření. Vodu naléváme opatrně ze strany, aby se neporušila modrá barva kůže. Přiklopíme a dusíme asi 10-15 minut.
4. Kapra přendáme na talíř a zdobíme kořenovou zeleninou nebo citronem. Kapra
přelijeme teplým máslem a posypeme usekanou petrželkou.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2670 kJ/638 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8