Sexy podrážka
„Pozvala jsem milence na hovězí steaky na bílém víně se sýrem. Když zazvonil, už to luxusně vonělo. Ovšem než se stihl zout, překročily kusy masa na pánvi bod návratu a plynule přešly do stadia podrážky. Začala jsem je totiž dělat moc brzy. Jak z průšvihu vybruslit se ctí? Zavlekla jsem ho do pokoje a předstírala, že mě přepadla neodkladná touha. Vůbec neprotestoval. Když bylo po erotice, poznamenal, že se tu asi něco spálilo a na večeři že mě zve raději ven.“
– Eva, 33 let
Kachna po čínsku
„Když jsem se ve dvaceti odstěhovala do svého prvního podnájmu, pozvala jsem rodiče na oběd. Chtěla jsem udělat kachnu, jenže v žádném receptu jsem se nedočetla, že bych ji měla péct přiklopenou. Takže po hodině pečení byla uvnitř skoro syrová a zvenku pro změnu na uhel. Navíc jsem připálila zelí a knedlíky byly tvrdé jako beton. Napadlo mě, že bych opeřence mohla dodělat v mikrovlnce, jenže jsem ji špatně nastavila: Maso v ní vybuchlo a omastek se rozprskl po celé troubě. Vyrazili jsme tedy radši na čínu.“
– Jana, 27 let
Uražená návštěva
„Přítel pracuje na univerzitě a jednou přivedl domů na večeři zahraniční návštěvu. Myslela jsem, že je potěší, když uvařím něco typicky českého, a tak jsem jim udělala vepřové, knedlík a zelí. Tvářili se, jako bych je chtěla otrávit! Ukázalo se, že jsou to Židé a vepřové považují za nečisté. Jeden z nich, který spolykal pár soust, okamžitě běžel na záchod vyzvracet se.“
– Andrea, 36 let
Pokrm pro ty nesprávné
„Byla jsem na návštěvě u kamarádky, a zatímco šla Soňa venčit psy, hlídala jsem její čtyřletá dvojčata. Přítelkyně se dlouho nevracela, holčičky měly hlad, a tak jsem vytáhla z lednice hrnec s něčím, co vypadalo jako vývar s bramborami a masem. Všichni jsme si pochutnávali, ale pak se přiřítila kamarádka a zařvala: ,To je pro psy!‘“
– Eliška, 28 let