27. listopadu 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Věděli jste, že vepřová panenka je velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. Dobrou chuť!
1 / 7

Vepřová panenka v anglické slanině
Suroviny:
2-3 vepřové panenky (800 g), 
1/2 lžičky hrubé mořské soli, 
1/4 lžičky čerstvě mletého pepře, 
2 lžíce hrubozrnné hořčice, 
200 g plátků slaniny uzené ve studeném kouři, 
3 hlavičky česneku 
Na salát: 
400 g sterilovaných bílých fazolí, 
200 g sterilovaného hrášku, 
2 lžíce nasekané hladkolisté petržele, 
200 g sušených rajčat v nálevu, 
1 lžíce olivového oleje extra vergine, 
1 citron, 
sůl, 
1 salát little gem

Postup:
1.
Panenky odblaníme. Osolíme je, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Panenky obalíme dokola plátky slaniny a necháme je v pokojové teplotě 10 minut odpočinout.
2. Mezitím sterilované fazole a hrášek slijeme z nálevu a propláchneme. Smícháme je dohromady s nasekanou petrželkou, nakrájenými sušenými rajčaty a olivovým olejem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.
3. Gril rozpálíme na středně silný žár. Na rošt rozložíme připravené panenky a hlavičky česneku rozkrojené na poloviny. Panenky grilujeme asi 15 minut. Během grilování je postupně otáčíme. Česnek grilujeme do změknutí.
4. Grilované panenky sundáme z ohně a necháme 3 minuty odpočinout. Pak je nakrájíme na plátky. Salát rozdělíme na listy, do každého listu dáme trochu fazolkové směsi a kolečko panenky.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 1726 kJ/412 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 7