Rajčata plněná hráškovým bulgurem
Suroviny: 200 g bulguru, ?2 jarní cibulky, ?malý svazeček pažitky, ?100 g mraženého hrášku, ?sůl, ?100 g balkánského sýra, ?olivový olej, ?mletý černý pepř, ?12 pevnějších rajčat, ?1 lžíce rajského protlaku, ?dle chuti cukr
Postup:
1. Bulgur necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Cibulky očistíme a společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Rozmrazený hrášek krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme ho a necháme okapat a vychladnout. Balkánský sýr rozdrobíme.
2. Vychladlý bulgur v míse promícháme s cibulkami, pažitkou, hráškem a sýrem. Salát zakapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.
3. Rajčata omyjeme, osušíme a pod stopkou vodorovně seřízneme. Vydlabeme je a naplníme bulgurovým salátem. Rozložíme je do pekáčku vymazaného olejem a v troubě je při 180 °C necháme zapékat asi 15 minut.
4. Vydlabané vnitřky rajčat rozmixujeme s rajčatovým pyré a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a ke konci zapékání ji přilijeme k rajčatům.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 577 kJ/138 kcal
Počet porcí/kusů 12