25. listopadu 2013
Bulgur není drahý, není náročný na přípravu a navíc chutná skvěle. Podvítejte se, co z něj můžete vykouzlit.
1 / 6

Rajčata plněná hráškovým bulgurem
Suroviny:
200 g bulguru, 
2 jarní cibulky, 
malý svazeček pažitky, 
100 g mraženého hrášku, 
sůl, 
100 g balkánského sýra, 
olivový olej, 
mletý černý pepř, 
12 pevnějších rajčat, 
1 lžíce rajského protlaku, 
dle chuti cukr

Postup:
1.
Bulgur necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Cibulky očistíme a společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Rozmrazený hrášek krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme ho a necháme okapat a vychladnout. Balkánský sýr rozdrobíme.
2. Vychladlý bulgur v míse promícháme s cibulkami, pažitkou, hráškem a sýrem. Salát zakapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.
3. Rajčata omyjeme, osušíme a pod stopkou vodorovně seřízneme. Vydlabeme je a naplníme bulgurovým salátem. Rozložíme je do pekáčku vymazaného olejem a v troubě je při 180 °C necháme zapékat asi 15 minut.
4. Vydlabané vnitřky rajčat rozmixujeme s rajčatovým pyré a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a ke konci zapékání ji přilijeme k rajčatům.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 577 kJ/138 kcal
Počet porcí/kusů 12

1 / 6