23. listopadu 2013
Ragú je pokrm z nadrobno nakrájeného dušeného masa, vnitřností nebo zeleniny.
1 / 7

Rajčatové ragú s rybou
Suroviny:
800 g filetů z mořské ryby, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
1 větší cibule, 
2 stroužky česneku, 
250 g keříkových rajčat, 
1 fenykl, 
olivový olej, 
čestvý tymián a plocholistá petrželka, 
zeleninový vývar na podlití, 
200 g zakysané smetany, 
100 g černých oliv

Postup:
1.
Filety ryby očistíme, překrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Chvíli je necháme odležet. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčátka a fenykl očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2. V pánvi rozehřejeme olej a filety ryby na něm zprudka z obou stran opečeme. Vyjmeme je a ve výpeku zpěníme cibuli s česnekem. Pak přidáme fenykl, rajčátka a bylinky. Do pánve vrátíme porce ryby. Vše podlijeme vývarem, přiklopíme a krátce podusíme.
3. Nakonec do pánve přidáme smetanu a olivy. Vše dle chuti přisolíme a opepříme. Směs prohřejeme a odstavíme. Podáváme s pečivem.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1339 kJ/320 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7