22. listopadu 2013
Kuskus je univerzální. Můžete jej připravit nasladko, jako přílohu nebo jako chutný salát.
1 / 7

Plněné žampiony s kuskusem
Suroviny:
4 velké žampiony portobello, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
olivový olej, 
100 g kuskusu, 
1 cibule, 
1 červená paprika, 
50 g balkánského sýra, 
2 lžíce nasekané petrželky, 
400 g bílého jogurtu, 
citronová šťáva, 
2 lžíce nasekané máty

Postup:
1.
Žampiony očistíme a zbavíme nohy. Klobouky osolíme, opepříme, pokapeme olejem a z obou stran je ogrilujeme.
2. Kuskus necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a nožičky se žampionů. Pánev odstavíme. Vmícháme kuskus, na malé kostičky nakrájenou papriku, rozdrobený sýr a petrželku. Vše osolíme a opepříme.
3. Hlavičky žampionů naplníme kuskusem a vrátíme je ještě na chvíli na gril, aby se s náplní zapekly.
4. Jogurt dochutíme citronovou šťávou, mátou, solí a pepřem. Podáváme ho jako dip k žampionům.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1425 kJ/340 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7