Plněné žampiony s kuskusem
Suroviny: 4 velké žampiony portobello, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?olivový olej, ?100 g kuskusu, ?1 cibule, ?1 červená paprika, ?50 g balkánského sýra, ?2 lžíce nasekané petrželky, ?400 g bílého jogurtu, ?citronová šťáva, ?2 lžíce nasekané máty
Postup:
1. Žampiony očistíme a zbavíme nohy. Klobouky osolíme, opepříme, pokapeme olejem a z obou stran je ogrilujeme.
2. Kuskus necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a nožičky se žampionů. Pánev odstavíme. Vmícháme kuskus, na malé kostičky nakrájenou papriku, rozdrobený sýr a petrželku. Vše osolíme a opepříme.
3. Hlavičky žampionů naplníme kuskusem a vrátíme je ještě na chvíli na gril, aby se s náplní zapekly.
4. Jogurt dochutíme citronovou šťávou, mátou, solí a pepřem. Podáváme ho jako dip k žampionům.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1425 kJ/340 kcal
Počet porcí/kusů 4