20. listopadu 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Polévka je grunt! A v chladných měsících to platí dvojnásob!
1 / 7

Květáková polévka se sýrovými toasty
Suroviny:
1 cibuli, 
50 g másla, 
1 květák, 
2 brambory, 
asi 700 ml zeleninového vývaru, 
1 bageta (120 g,) 
asi 100 g čedaru, 
200 ml smetany, 
sůl, 
mletý bílý pepř, 
1 vaničku řeřichy

Postup:
1.
Na másle v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný, na malé růžičky rozebraný květák a oloupané, na malé kostičky nakrájené brambory. Zeleninu orestujeme a zalijeme vývarem. Zvolna ji necháme vařit.
2. Bagetu nakrájíme na plátky. Krajíčky rozložíme na plech a posypeme nastrouhaným sýrem. V troubě je při 190 °C necháme zapéct dozlatova.
3. Základ na polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Polévku dochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní řeřichu. Servírujeme ji se sýrovými toastíky.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1647 kJ/393 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7