15. listopadu 2013
Fazole a chilli papričky jsou základní ingredience mexické kuchyně. Vyzkoušejte jednoduché recepty, které dodají váší kuchyni pikantní ráz.
1 / 9

Mexická mísa
Suroviny
: 1 cibule, 
2 stroužky česneku, 
1 chilli paprička, 
1 lžička mletého římského kmínu, 
400 g sterilovaných fazolí mix, 
500 g vepřové panenky, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
2 kukuřičné klasy, 
1 červená paprika, 
2 rajčata, 
2 limetky, 
1/2 svazku koriandru

Postup:
1.
Cibuli a česnek očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek usekáme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka. Ve větší pánvi orestujeme nejprve česnek, pak přidáme cibulku, chilli papričku a římský kmín. Sterilované fazole scedíme a přidáme do pánve. Prohřejeme je a osolíme. Přendáme je do mísy a udržujeme teplé.
2. Vepřovou panenku omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Kukuřičné klasy rozpůlíme, papriku rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Rajčata omyjeme a rozpůlíme, zeleninu osolíme a opepříme.
3. Ve velké kovové pánvi orestujeme ze všech stran panenku spolu s kukuřičnými klasy, paprikou a půlkami rajčat. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a asi 12 minut pečeme.
4. Zeleninu naaranžujeme na mísu. Panenku nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině. Vše posypeme koriandrem. Podáváme s půlkou limetky na každou porci. Ideální přílohou jsou nachos chipsy a avokádové quacamole.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2053 kJ/490 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 9