Rýže dvou barev a chutí
Suroviny: 1 větší cibule, ?4 stroužky česneku, ?4 lžíce olivového oleje, ?400 g rýže, ?350 ml vývaru, ?150 g mraženého hrášku, ?100 g mraženého špenátu, ?100 g másla, ?60 g strouhaného sýra, ?10 lístků čerstvého oregana, ?10 lístků čerstvé bazalky, ?2 střední rajčata, ?1 červená paprika, ?sůl, ?mletý černý pepř
Postup:
1. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Vsypeme propláchnutou rýži, orestujeme ji, zalijeme 250 ml vývaru a pozvolna dusíme.
2. Špenát a hrášek necháme rozvařit ve zbytku vývaru. Kaši propasírujeme a s polovinou másla, sýra, lístků bazalky a oregana vmícháme do poloviny dušené rýže. Uchováme v teple.
3. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Papriku omyjeme. Obě zeleniny zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno.
4. Rajčata a papriku krátce orestujeme na zbylém másle. Vmícháme zbylou rýži, sýr a bylinky, vše dle chuti dosolíme a opepříme. Na talíře dáme vždy vrstvu zelené rýže a na ni kopeček červené.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1952 kJ/466 kcal
Počet porcí/kusů 4