11. listopadu 2013
Rýže je stejně jako brambory dokonalou přílohou i hlavním jídlem. Podívejte se na kouzla, která se s ní dají dělat.
1 / 8

Rýže dvou barev a chutí
Suroviny:
1 větší cibule, 
4 stroužky česneku, 
4 lžíce olivového oleje, 
400 g rýže, 
350 ml vývaru, 
150 g mraženého hrášku, 
100 g mraženého špenátu, 
100 g másla, 
60 g strouhaného sýra, 
10 lístků čerstvého oregana, 
10 lístků čerstvé bazalky, 
2 střední rajčata, 
1 červená paprika, 
sůl, 
mletý černý pepř

Postup:
1.
Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Vsypeme propláchnutou rýži, orestujeme ji, zalijeme 250 ml vývaru a pozvolna dusíme.
2. Špenát a hrášek necháme rozvařit ve zbytku vývaru. Kaši propasírujeme a s polovinou másla, sýra, lístků bazalky a oregana vmícháme do poloviny dušené rýže. Uchováme v teple.
3. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Papriku omyjeme. Obě zeleniny zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno.
4. Rajčata a papriku krátce orestujeme na zbylém másle. Vmícháme zbylou rýži, sýr a bylinky, vše dle chuti dosolíme a opepříme. Na talíře dáme vždy vrstvu zelené rýže a na ni kopeček červené.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1952 kJ/466 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8