6. listopadu 2013
Nevíte si rady s mletým masem? Vyzkoušejte lahodné masové kuličky na sedm různých způsobů.
1 / 7

Kari s masovými kuličkami a fazolkami
Suroviny:
500 g mletého masa, 
sůl, 
1 cibule, 
1 stroužek česneku, 
1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 
rostlinný olej, 
1 lžíce kari koření, 
1 lžička mleté sladké papriky, 
1 chilli paprička, 
200 g bambusových výhonků, 
250 g fazolových lusků, 
400 ml kokosového mléka, 
několik snítek koriandru, 
1 limetka

Postup:
1.
Mleté maso vložíme do misky. Přidáme sůl, polovinu najemno nakrájené cibule, prolisovaný česnek a šťávu vymačkanou ze zázvoru. Vše dobře propracujeme a asi 15 minut necháme v chladu odležet.
2. Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama kuličky a rozložíme je do olejem vymaštěného pekáče. V troubě je při 200 °C necháme péct asi 15 minut.
3. Mezitím v pánvi na oleji zpěníme zbylou cibuli. Vmícháme kari koření a mletou papriku. Přilijeme asi 100 ml vody a přidáme pokrájenou chilli papričku s výhonky a fazolkami. Vše osolíme a asi 5 minut podusíme.
4. Do pánve vložíme masové kuličky a vlijeme kokosové mléko. Kari vaříme ještě asi 10 minut. Pak do něj přidáme nasekaný koriandr, dochutíme ho limetkovou šťávou a odstavíme ho.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1689 kJ/403 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7