1. listopadu 2013
Máme je rádi, tak proč nevyzkoušet nové recepty?
1 / 6

Fritovaná zázvorová křídla
Suroviny:
4 celá křídla, 
kousek zázvoru (5 cm), 
2 limetky, 
polohrubá mouka, 
špetka chilli, 
hrubozrnná sůl, 
olej na smažení

Postup:
1.
Očištěná křídla rozdělíme v kloubu na porce. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Z jedné limety nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme s nastrouhaným zázvorem, obalíme v ní křídla a necháme je krátce marinovat.
2. Mouku smícháme s chilli, limetkovou kůrou a solí. Křidélka necháme lehce okapat a obalíme je v okořeněné mouce.
3. V hlubokém kastrůlku rozpálíme větší množství oleje. Do horkého oleje vložíme obalená křídla. Ztlumíme oheň a na středním plameni fritujte asi 10 minut. Usmažená křídla vyndáme z oleje na papírový ubrousek. Podáváme se zbylou limetkou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1568 kJ/375 kcal
Počet porcí/kusů 2

1 / 6