Candát na kari s mandlemi
?Suroviny: 4 porce candáta?, 1 citron, ?4 lžíce olivového oleje, ?1 lžíce kari?, 1 lžíce škrobu?, 1 lžička soli?, 30 g mandlí?, 2 stroužky česneku?, 50 ml bílého vína, ?200 g karotky jako příloha
Postup:
1. Očištěné a omyté porce candáta osušíme papírovým ubrouskem a osolíme. Citron omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mandle nasypeme do vroucí vody, spaříme a oloupeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Porce candáta opečeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji společně s mandlemi. Přidáme plátky česneku a krátce je osmahneme. Nakonec přisypeme kari, které necháme orestovat.
3. Rybu podlijeme bílým vínem a pět minut podusíme. Škrob dobře rozmícháme v 50 ml vody, přilijeme k rybě a omáčku zahustíme.
4. Hotovou rybu podáváme s bramborami, obloženou vařenou karotkou a plátky citronu.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1339 kJ/320 kcal
Počet porcí/kusů 4