30. října 2013
Zase ty ryby! Ano, minimálně jednou za týden by se měly objevit na vašem jídelníčku. Dnes pro vás máme varianty na lahodného candáta. Vyzkoušejte!
1 / 7

Candát na kari s mandlemi

Suroviny: 4 porce candáta
, 1 citron, 
4 lžíce olivového oleje, 
1 lžíce kari
, 1 lžíce škrobu
, 1 lžička soli
, 30 g mandlí
, 2 stroužky česneku
, 50 ml bílého vína, 
200 g karotky jako příloha

Postup:
1.
Očištěné a omyté porce candáta osušíme papírovým ubrouskem a osolíme. Citron omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mandle nasypeme do vroucí vody, spaříme a oloupeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Porce candáta opečeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji společně s mandlemi. Přidáme plátky česneku a krátce je osmahneme. Nakonec přisypeme kari, které necháme orestovat.
3. Rybu podlijeme bílým vínem a pět minut podusíme. Škrob dobře rozmícháme v 50 ml vody, přilijeme k rybě a omáčku zahustíme.
4. Hotovou rybu podáváme s bramborami, obloženou vařenou karotkou a plátky citronu.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1339 kJ/320 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7