26. října 2013
Kdy jindy lahodně zpracovat dýni než na podzim. Vyzkoušehte naše osvědčerné recepty.
1 / 7

Dýňovo-bramborové placičky
Suroviny:
300 g dýně hokkaido, 
300 g brambor typu C, 
1 šalotka, 
6 stroužků česneku, 
1 lžička usekaného rozmarýnu, 
1 vejce, 
olej na smažení

Na omáčku: 
3 velká masitá rajčata, 
1 šalotka, 
1/2 lžíce olivového oleje, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
hrst listů bazalky

Postup:
1.
Dýni rozkrojíme. Odstraníme střed a semínka. Oloupeme ji a dužinu nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme. Polovinu nastrouháme najemno a druhou polovinu nahrubo. Šalotku a česnek oloupeme. Šalotku nakrájíme na jemná půlkolečka, česnek nahrubo rozdrtíme. Vše smícháme. Dochutíme rozmarýnem, pepřem a solí. Vmícháme vejce.
2. V pánvi zahřejeme olej. Lžící nabíráme postupně těsto a roztíráme ho na menší placičky, které opékáme z obou stran dokřupava.
3. Na omáčku nařízneme rajčata na špičce a krátce je spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. V kastrůlku na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme nakrájená rajčata a krátce podusíme. Dochutíme solí, pepřem a nadrobno natrhanými lístky bazalky. Omáčku podáváme k placičkám.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 712 kJ/170 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7